אחד האזורים האהובים עליי בארץ הוא, שפלת יהודה והרי ירושלים.
אזור ירוק המאופיין בחגיגה קולינרית ייחודית ועשירה, שחוגג עכשיו את פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה זו השנה ה-20, בסימן אוכל, בית ואנשים.
כאן תתוודעו לקולינריה משובחת, חיבור למורשת ולאדמה ותפגשו אנשים מעוררי השראה.
הפסטיבל הוא חוויה רב חושית, של מאכלי עדות, בישול ביתי, מחלבות ומאפיות מיוחדות כרמים רבים ויקבי בוטיק מהממים, מבשלות בירה ובתים מארחים מזמינים.
מגוון עצום של אפשריות והכל במרחבים ירוקים וקסומים בנופים עוצרי נשימה מרהיבים.
ממש מתחת לאף בואו להנות מאזור כה יפה בארץ, לקדם את תיירות הפנים ולתמוך בעסקים קטנים ומקומיים.
הפסטיבל הוא בטוח, מרבית האירועים הם באוויר הפתוח.
קבלו טעימה קטנה ממה שהולך להיות בפסטיבל ומהסיפורים שמאחורי הסירים, יש לתאם מראש לכל הארועים, כל הפרטים אודות הפסטיבל תמצאו באתר המועצה.
נורה, נורית הרץ שפית ממושב מטע
נורית הרץ שפית פרטית, אירחה אותנו בחצר ביתה תחת עץ התות. נורה מורת דרך ומלקטת, היא מאמינה שהאוכל צריך להכיל את המרכבים העונתיים הגדלים ממש מתחת לאף. הארוחה שהוגשה לנו הייתה צמחונית ומעולה הן בטעמים והן בהגשה, חומרי הגלם שנורה משתמשת הם כאלו שהיא מלקטת בעצמה ומוצרים איכותיים ממגדלים בסביבה, היין שהיא מגישה הוא מיקבים במטה יהודה.
אכלנו קרפצ’יו סלק אגדי, סלט תאנים מיזולי עם גבינות ממחלבת זלצר המקומית, טורטליני סלק בשמן זית – טעים !!! ואם כל זה לא מספיק אז הרמנו שוט של אלופים מערק סומק וענבים !!!!
נורה מציעה סיורי ליקוט וקולינריה עם ארוחה מיוחדת בחצר ביתה – חוייה מדהימה !
ורטיגו – כפר אומנות אקולוגי
התארחנו בכפר האקולוגי המטופח שבקיבוץ הל”ה, עקרונות הכפר מושתתים על תנועה, מחול, קיימות, חיבור לטבע ולאדמה. פגשנו לשיחה קלה את דני גולדנברג ממקימי הכפר, שהסביר לנו על תהליך בניית הסטודיו, על החזון האקולוגי שלו ויצירת סביבה בת קימא.
על התפריט בכפר אחראית השפית אורית קדם שהגישה ארוחה צמחונית מדהימה, שכללה מרק גספצ’ו ומקל פרמז’ן, פריקסה קציצות דג, סביצ’ה דג על מוס חצילים ולקינוח ממתק שוקולד פיסטוק טחינה וכל אלו במקצועיות רבה ועם חיוך כובש מדהים.
ורטיגו מארחים במהלך הפסטיבל למופע אומנות מחול המשלב מטעמי גורמה צמחוניים, לצד יינות בוטיק מיקב עמק האלה.
בית הקונטיינרים – מושב לוזית
אל בית הקונטיינריים של סיגל ואיליה הגענו בדיוק בשקיעה, הנוף מחצר הגינה כאילו לקוח מתוך גלויה, הכתומים של השמש השוקעת, הירוק של הגינה והאוירה זו חוויה מיוחדת במינה.
הבית המיוחד בנוי מ-4 מכולות שאיליה בנה במו ידיו, הוא מספר את סיפור החיים המיוחד שלו תוך כדי שהוא מנגן במגוון הכלים הפזורים בסלון ומחליף בין כלי נשיפה, פריטה ומיתר. הכל במקצועיות ובהומור מיוחד. לצידו סיגל המקסימה שלה סיפור חיים בפני עצמה, מחברת הספר “סוף העולם שמאלה” ,מובילת טיולי נשים, מורת דרך ומבשלת מטעמים לאורחים והכל נעשה באויירה מיוחדת בחום והרבה אהבה.
במהלך הפסטיבל ובכלל סיגל ואיליה מארחים בבית הקונטיינרים רסיטל מוסיקה, מפגשים מענינים, הופעות וארוחות, השארו מעודכנים.
אגרו קפה – מושב לוזית
אגרו קפה – חוויה רב חושית של קפה ואם אפשר גם מאפה, ביישוב שריגים שבשפלת מטה יהודה הכרנו את חנן, הבעלים של המקום המיוחד וגם מייסד השיטה הוא משביח יבולי קפה בקולמביה ומייבא אותם ארצה, או למקומות נוספים בעולם. חנן מצליח להשביח את יבולי הקפה שנפגעו משינויי מזג האויר, ולהגדיל אותם ב-60% יותר, באמצעות האמצעים הטכנולגים שפיתח והכל בתנאי סחר הוגן לחקלאים. מרכז המבקרים ובית הקליה של אגרוקפה, נותן הצצה שתינו כמה סוגי קפה קר או חם שנעשו בכל מיני מכשירים מיוחדים שחנן הביא ממסעותין בעולם.
לסיום כי לא הכנסו כלום לפה כל היום אכלנו שוקולד עם פולי קפה שבורים, טעים טעים טעים !!!!!
במהלך הפסטיבל המקום פתוח לקבוצות ולבודדים, כולל סיור במרכז המבקרים.
קוצ׳ימא – אוכל קוציני
ביקרנו בביתה של ריקי יוסף המקסימה ממושב תעוז, ריקי נישאה ליוסי גבר ממוצא קוצ’יני היא התאהבה במטבח הזה והחלה ללמוד את סודות הבישול שלו. התבשילים הם מורכבים, מכילים הרבה חומרי גלם טריים ותהליך הבישול רבוי שלבים. אכלנו ממגוון המטעמים המיוחדים של ריקי פאלרום, פריפודא מסלה דושה וגם למדנו להכין “אדה” זו עוגייה מבצק רבוך שממולא באגוזים עם תבלינים, שמאדים אותה על הגז בסיר אדים, בתוך עלי בננה – ממש ממש טעים!!
בזמן הפסטיבל ריקי מעבירה סדנאות לבישול אוכל קוצי’ני בביתה.
אזור הרי ירושלים ומטה יהודה שופע מקומות מיוחדים, כאן סיפרתי לכם קצת על קצה המזלג ונתתי טעימה מבתים מארחים מקסימים, זוהי מהות הפסטביל בתים פתוחים, סיפורים שמתבשלים על הסירים סדנאות בישול והרבה יין מקומי, הפסטיבל חוצה עדות משתרע על כל ישובי המועצה בין ישובים מדהימים, טבע קסום ומתאים לכל הגילאים, בואו תכירו ותתאהבו…..
פסטיבל האוכל הכפרי ה-20 של מטה יהודה כל הפרטים.
איזה מקומות שווים -תודה רבה על האינפורמציה בהחלט אזור מקסים
לא מכירה בכלל את האזור הזה וממש עשית לי חשק להגיע… נראה כמו אחלה סיור ואחלה פסטיבל. מקסים
תודה רבה רינת, בהחלט אזור שופע אפשריות ומקסים